Fibrokistik Meme Hastalığı En Çok Kimlerde Görülür

Fibrokistik Meme Hastalığı En Çok Kimlerde Görülür; 
Fibrokistik, memede meydana gelen ve kendini yanma, ağrılar ve dokunulduğunda ele kitle gelmesi gibi belirtilerle hissettiren bir hastalıktır. Dünya üzerindeki kadın nüfusunun neredeyse yarısı bu fibrokistik rahatsızlıktan dolayı doktora başvurmuştur. Hastalık bazı kadınlarda adet öncesi bir ağrı gibi hafif bir şekilde hissedilebilir veya memede bulunan kitleler ele gelmeyebilir. Ancak bazı kadınlarda bu durum çok farklıdır. Öyle ki; adet dönemi geçilse bile ağrılar aynı yoğunlukta devam edip, günlük hayattaki uğraşlarını yapamayacak konuma getirebilir.
Fibrokistik hastalık ile fibrokistik meme hastalığı arasında hiçbir fark yoktur. Hatta eskiden bu iki bulguda birer hastalık olarak kabul edilmekteydi. Ancak günümüzde fibrokistik meme hastalığı sadece normal yapının deforme olması olarak görülmektedir.
Fibrokistik hastalık en çok otuz yaşından itibaren görülmeye başlanır ve bu süreç 50’li yaşlarda menopoz ile sona erer. Bu hastalığın en büyük belirtisi ise adet döneminin ortalarında meydana gelen ağrılardır.
Fibrokistik meme hastalığı olan kişiler için meme kanseri riski oluşmaz, fakat meme kanserini teşhis etmek güçleşebilir. Çünkü kanser bulguları ile karışıklık gösterebilir.

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.