Anne Karnındaki Bebek Hareket Etmeye Başlamamışsa Ne Yapılmalı

Anne Karnındaki Bebek Hareket Etmeye Başlamamışsa Ne Yapılmalı;
Anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimini gösteren en önemli işaretlerden biri de hareketliliğidir. Bebeğin ilk hareketi anne adayı tarafından genellikle ilk gebeliği ise 20 ila 22. haftalar arasında hissedilmeye başlar. İkinci gebeliklerde anne adayı bebeğin hareketlerini daha iyi ayırt edebildiği için hareketleri daha erken duymaya başlayabilir.
Bebek büyüdükçe bebeğin hareketlerini hissetmek hem sıklaşır hem de anne adayı bebeğinin hareketlerini daha güçlü duymaya başlar. Anne karnında bebek hareketleri 22. Haftanın sonunda halen hissedilmemiş olursa gebeliği takip eden doktorunuza danışmanızda fayda vardır. Ancak bu haftaya kadar zaten düzenli doktor kontrolünden geçen anne adaylarının panik olmasına gerek yoktur.
Bebeğin hareket etmemesi her zaman için kötü bir gösterge değildir. Zaten gebeliğin son dönemlerinde bebeğin iyice büyümesi sonucu hareket edeceği alan daraldığı için bebeğin hareketlerinde azalma görülür. Ancak bebek bir gün boyunca hiç hareket etmemişse önlem almak amacı ile konu ile ilgili doktorunuzu bilgilendirmeniz ve muayene olmanız gerekir. Bu gibi durumda ilk yapılması gereken anne adayının NST adı verilen ve bebeğin kalp atışının izlendiği cihaza bağlanması ile sağlıklı bir durum değerlendirilmesi yapılır.

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.