Küçük Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Küçük Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Küçük mutfakları genişletme imkanı bulunmuyorsa birkaç dekorasyon önerisi ile kullanışlı mutfaklar elde edilebilir. Hatta eldeki alanın verimli kullanımı, doğru seçilmiş aydınlatma ve renkler ile küçük mutfakları olduğundan daha büyük göstermek dahi mümkündür.
Küçük Mutfakta Hangi Renkler Kullanılmalı?
Beyaz renk, mutfağı olduğundan daha büyük gösterecektir. Beyaz rengin yansıttığı temizlik hissi de mutfakta kullanmak için oldukça uygun olacaktır. Mutfağı daha geniş göstermek için mutfak dolapları ile birlikte duvarların da beyaz olması önerilir. Beyaz rengi sıkıcı bulacak olanlar da renkli aksesuarlar kullanarak mutfağı hareketlendirebilirler.
Duvarlardan Alan Kazanmak
Küçük mutfaklarda mutfağın tamamından en verimli şekilde yararlanmak gerekir. Ancak bu şekilde küçük mutfakları akıllıca dekore etmek mümkün olur. Duvarlarda kullanılacak raf modelleri ile fazladan saklama alanları elde edilmiş olur. Duvarlara gömme bölmeler açılarak iç raflar da oluşturulabilir.
Duvara monte edilecek bir fırın dolabı ile mini fırına yer açılabilir ve fırının altına yerleştirilecek küçük bir masa ve tabureler ile oldukça kullanışlı bir alan oluşturulabilir. Duvara asılabilecek modern görünümlü metal askılıklara mutfak gereçleri takılarak dekoratif bir alan tasarlanabilir.
Küçük mutfaklarda tavanı kullanarak özgün bir dekorasyon yaratılabilir. Tavandan sarkan tava, kaşık, kepçe gibi araçlar adeta bir şef mutfağında gibi hissettirecektir.
İşlevsel Mobilyalar
Küçük mutfaklarda kullanılabilen işlevsel minimalist eşyalar çok işe yarayacaktır. Gizlenmiş raylı erzak dolapları, duvara sabitlenmiş katlanabilir yemek masası gibi pratik eşyalar küçük mutfaklar için kurtarıcıdır. Bu mutfaklarda genel olarak küçük sandalyeler, küçük dolap ve masalar tercih edilmelidir.
Kapı, mutfakta en çok yer işgal eden bölümdür. Küçük mutfağa sahip olanlar kapıyı tamamen ortadan kaldırabilir. Bunun yerine akordeon kapı gibi modeller tercih edilebilir.

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.