Orta Vadeli Yatırımlar Nelerdir?

Yatırımlar son zamanlarda artık çok daha önemli bir hale gelmeye başladı. Bunun bir nedeni de artık paranın ve kazancın çok daha az erişilebilir durumda olması. Hal böyle olunca elinde bir miktar parası olan kişiler bir yatırım aracı arıyor ve akıllarına orta vadeli yatırımlar nelerdir sorusuna geliyor. Peki orta vadeli yatırımlar nelerdir? 

Orta vadeli yatırımlar, adından da anlaşılacağı üzere tüm yatırımların orta süreli şekilde değerlendirilmesi olarak açıklanabilir. Bu makalemizde sizler için orta vadeli yatırımlar nelerdir, orta vadeli yatırım önerileri, orta vadeli yatırım araçları ve orta vadeli yatırım süresi gibi konuları detaylı bir şekilde ele aldık.  

Orta Vadeli Yatırım Önerileri 

Orta vadeli yatırım önerileri sayesinde ana paranızın değerini arttırabilir, katlayabilir ve güzel bir geleceğin ilk adımlarını şimdiden atabilirsiniz. İşte orta vadeli yatırım önerileri: 

Banka Mevduat Hesapları 

Banka mevduat hesapları en çok kullanılmakta olan ve çok çok düşük riske sahip bir orta vadeli yatırım aracıdır. Banka mevduat hesaplarının çalışma mantığı şu şekildedir. Örneğin 10.000 TL ana paranız bulunmaktadır ve tüm bankalardan yıllık faiz teklifi karşılığında paranızı bu bankadan tutmak için karar alırsınız. En uygun teklif veren bankanın oranı %10 ise 10.000 TL ana paranız 1 yıl sonunda 11.000 TL olarak hesabınıza aktarılır. Yani 1000 TL kazancınız olur. Ana paranız arttıkça haliyle kazancınız da artmaktadır. 

Şirket Mevduat Hesapları 

Şirket mevduat hesaplarıbanka mevduat hesapları gibidir ancak daha fazla para kazandırır. Lakin çok daha risklidir. Ekonomi uzmanları şirket mevduat hesaplarına yatırım yapılacaksa daima yüksek hisseler ve haliyle az yatırım seçeneğini tercih etmenizi tavsiye ederler. Çünkü bu şirketlerin bir anda düşüşe geçmesi neredeyse imkansıza yakındır. Ayrıca tüm paranızı tek bir şirkete yatırmanız da genellikle tavsiye edilmez. 

Borç Yatırım Fonu Planları 

Borç yatırım fonu planlarıborç vermek daha sonra borcunuzu faizi ile birlikte geri almak olarak düşünülebilir. Borç yatırım fonlarının getirisi genellikle daha fazladır ancak aynı oranda riski de artmaktadır. Ayrıca 3 yıldan fazla vadesi bulunan borç yatırım fonlarının vergi yapılandırması avantajı da bulunmaktadır. Ancak uzmanlar, borç yatırım fonlarından iyi bir sonuç alabilmek ve ana paranızı katlamak için 3 ila 4 hafta arası vade seçilmesi gerektiğini söylemektedir. 

Muhafazakâr Karma Planlar 

Bunu daha önce hiç duymamış olabilirsiniz. İsminden de anlaşılacağı üzere muhafazakâr karma planlar dışa oldukça kapalıdır ve küçük öz kaynak riski sunarlar. Bu nedenle de tercih sebebi olmaktadırlar. Muhafazakâr karma planlar için tavsiye edilen vade süreleri 1 ila 3 yıl arasında değişkenlik göstermektedir. 

Dinamik Varlık Tahsis Fonları 

Dinamik varlık tahsis fonları, borç ve öz sermayenin karışımı olarak açıklanabilir. Ayrıca dinamik varlık tahsis fonları karı hesaplamak için kendi dinamiklerini kullanmaktadır. Uzmanlar, tüm ana parasını dinamik varlık tahsis fonları sayesinde değerlendirecek kişilerin en iyi karı kazanabilmesi için 1 ile 3 yıl arasında bir süre seçmesini tavsiye etmektedir.

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.