Hızlı Kilo Vermenin Yan Etkileri
Hızlı Kilo Vermenin Yan Etkileri;
Yemek yenilince kan şekerinin yükseldiğini, tokluk hissinin yemek yeme hızından yavaş olduğunu ve arada sekiz dakikalık farkın bulunduğunu ifade eden Dr. Ender Saraç, yavaş yemek yemenin çok önemli olduğunu belirtiyor. Yemeğin üzerine bir tatlı yenildiğinde zaten yükselen kan şekerinin birden yükseleceğine de vurgu yapan Saraç, pankreasın böyle bir durumda kan şekerini düşürmek için birden insülin pomplayacağını ve ardından da kan şekerinin 1-2 saat içinde tekrar düşeceğini ve yine acıkma hissi uyanacağını hatırlatıyor.
Erkeklerin hızlı kilo vermeleri durumunda, cinsel açıdan performanslarında düşme yaşanabileceğini ifade eden Dr. Ender Sa-raç’ın bu konudaki önerisi ise şöyle: Bal, arı poleni, zencefil, kişniş, antep fıstığı ve kırmızı ginsengten bir karışım bu konuda yardımcı olur. Ayrıca ceviz, fındık ve badem de cinsel organların kanlanmasını arttırır ve sperm kalitesine olumlu etki yapar. Gin-seng doğal olarak erkeklik hormonunu destekler. Yulafın da doğal haliyle tüketilmesi tercih edilmeli. Kilo verilirken kabızlığın önemli bir sorun olarak ortaya çıktığını hatırlatan Dr. Ender Saraç, bol su içmek ile sinameki ve rezene çayının bu noktada faydalı olabileceğinin altını çiziyor.
Hamile bayanların doğumdan sonra kan tahlillerini yaptırmaları gerektiğini belirten Dr. Ender Saraç, doğum yapmış kadınların vitamin takviyesiyle, doğumdan önceki eski kilolarına kavuşabileceklerini, ayrıca ilk üç aydan sonra günde bir saat orta tempoda yürüyüşün, bol sıcak su içmenin, sık sık ve az yemenin de bu süreci hızlandıracağını ifade ediyor. Buna karşılık hamileler; adaçayından, soya fasulyesinden ve düşük yaptırıcı etkiye sahip olduğu için ebegümecinden uzak durmalı.
Tüm bunlara ek olarak kilo almak isteyen kişilerin de bir hekime başvurarak, bütün tahlillerini yaptırmaları gerektiğini söyleyen Dr. Ender Saraç, çok zayıf olan kişilerde tıbbı açıdan bir hastalık yoksa, genetik nedenlerden dolayı bu kişilerin zayıf olabileceklerini vurguluyor. Dr. Saraç, kilo aldıran besinler ise şöyle sıralıyor: Tahin-pekmez karışımı, badem, yoğurt, sahlep, kefir, tavuk suyuna yapılan çorba, kuruyemiş, keçi peyniri, zeytinyağı ve susamlı yiyecekler…
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KORUMAK
Peki grip riskine ve enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini koruyan ve güçlendiren maddeler neler ? Dr. Ender Sa-raç’a göre grip türlerine ve enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini koruyan maddelerin başında Beta-Glukon geliyor. Bu madde, doğal ya da tam buğday ekmeğinin kabuklarının altında bulunuyor. Çinko preparatları da vücudun direncini arttırıyor. Dr. Saraç, kabak çekirdeğinde, kırmızı ette ve kabuklu deniz ürünlerinde bu maddenin yer aldığını belirterek sözlerine şöyle devam ediyor:
“Ester-C, yani C vitaminini unutmamak gerek. Bu vitaminin etkisi dört saattir. Bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı 200 miligramdır. Bu vitamini gün boyunca aralıklarla almak lazım. Bu, hap olarak da alınabilir. Bu vitamin narenciyelerde, kivide, çiğ olarak tüketilen yeşil sebzelerde var. Ekinezya da önemli bir destek. Ama bu bitkiyi 15-20 günden fazla kullanmamak gerek. Umca bitkisi de etkili.”