Aloe Vera Nasıl Yetiştirilir Faydaları Nelerdir

Evde Aloe Vera Bitkisi Nasıl Yetiştirilir?
Faydaları Nelerdir?
Nasıl Uygulanır?
                       Aloe Vera Evde Nasıl Yetiştirilir?
Evde saksı içerisinde de kolaylıkla yetiştirebileceğiniz bir bitkidir. Saksının dibinden sürekli yeni filizler verir. Bu filizleri kesip başka saksılara ekebilirsiniz. Bu bitkinin çoğalmasını sağlayacaktır.
Aloe Vera bitkisi bol bol güneş ve hafif rüzgâr esintisi alan yerleri sever. Özelliklede akşam rüzgârında ki esintiyi seven bu bitkinin en sevdiği mevsim ise İlkbahar mevsimidir. Havanın sıcaklığı 10 derecenin altına düştüğünde dışarıya çıkarılmaması gerekmektedir. Soğuk havadan çok kolay şekilde etkilenen bir bitkidir. Yapraklarında ve kök kısmında ani donmalardan dolayı çürümeler görülebilmektedir.
Aloe Vera çiçeğinin toprak değişimi yılda 1 kez Nisan ayında yapılmalıdır. Mineral bakımından zengin toprakları seven aloe vera bitkisine, muhakkak gübre ilave edilmelidir. Zengin ve besleyici olan toprak bitkinin kolaylıkla kendine gelmesini sağlayacaktır. Bitkinin saksısı en fazla bir numara büyük olması gerekmektedir. Aloe vera bitkisi yetiştirilirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. İşte dikkat edilmesi gereken püf noktalar:

  1. Yazın haftada 1-2 defa, kışın 10 günde 1 ortam sıcaklığına göre sulanması gerekir.
  2. Sulama işlemi yaparken toprağın her yerine eşit miktarda su vermeye özen gösterin.
  3. Toprağı diğer bitkilerin toprağı gibi çamurumsu kıvamda olmamalıdır.
  4. Direkt güneş alan yerlerde bakılmamalı ve güneş altında bırakılmamalıdır.

               Aloe Vera Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

  • Aloe Vera bitkisi sindirim sistemini kuvvetlendirir.
  • Mide rahatsızlıklarını en aza indirir.
  • Cilt derisi üzerinde tedavi unsuru haline gelen bu bitki, yıpranmış hücreleri yeniler. Onarma ve nemlendirme amaçlı da kullanılır.
  • Aloe vera sabunu cilde uygulandığında kuru ciltlerde sık karşılaşılan dökülme ve kızarıklık sorunlarını iyileştirmeyi sağlamaktadır.
  • Yanıklar, deri iltihaplanmaları ve güneş ışınlarının sonucu oluşan yanıklar aloe vera bitkisi sayesinde tedavi edilmektedir.
  • Kolon kanseri riskini azaltmaktadır.
  • Bağırsak hastalıkları tedavisinde de kullanılır.
  • Bağırsak mantarlarını gidermektedir.
  • Böbrekleri hastalıklardan koruma etkisine sahiptir.
  • Vücutta ki enzimleri depolama özelliğine sahip olduğu da bilinmektedir.
  • Enfeksiyon oluşumlarını engeller.
  • Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur.
  • Cildin yaşlanmamasına yardımcı olmaktadır.

               
                       Aloe Vera Nasıl Uygulanır?
1.Bağışıklığı güçlendirmek için: 1 adet Aloe vera yaprağı, 1 yemek kaşığı bal ve 1 bardak suyu çatalla ezin. Aloe vera yaprağının sivri uçları gidene kadar yıkamayı unutmayın.

  1. Saç sağlığını korumak ve uzamasını sağlamak için: 1 yemek kaşığı badem yağı, 1 adet aloe vera yaprağı. Aloe vera yaprağını dikey şekilde kesin ve badem yağı ile karıştırın. Saçlarınıza uygulayıp 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın.

3.Cilt lekelerinin oluşmasını engellemek için: 100 gram aloe vera suyu 3 yemek kaşığı su ve alkol. Tüm malzemeleri birbirine girecek şekilde karıştırınız. Ardından yüzünüze sürün ve 10 dakika bekletin. Yüzünüzü yıkayıp nemlendiricinizi sürmeyi ihmal etmeyin.

  1. Güneş yanıklarını tedavi etmek için: Aloe vera güneş yanıklarının daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Bunun içinde 1 aloe vera bitkisinin yaprağındaki jeli çıkarıp etkilenen bölgeye sürülmesi gerekmektedir.

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.