Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır?

Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır?

Şehir hayatından sıkılıp köye geri dönüş yapmak isteyen kişilerin bazıları veya çiftlik kurarak küçükbaş hayvancılıkla veya büyükbaş hayvancılık ile uğraşmak istiyor. Bu hayalini gerçekleştirmek isteyen kişiler kendi imkânlarıyla bu işi yapmakta zorlandıkları için devlet destekli hayvancılık kredisini almak istiyor.

KOSGEB Nedir?

Hayvancılık kredisi almak isteyen kişilerin birçoğu KOSGEB’e başvururlar. Ancak KOSGEB sadece hayvancılık yapmak isteyenler için çitlik alanları, tesisler, ürün hazırlama veya paketleme gibi modern aletler için kredi verir. KOSGEB 50.000 TL hibe kredisi ve 100.000 TL ise sıfır faizli devlet yardım kredisi verir. Ancak az önce de söylendiği gibi kişiler bu desteği küçükbaş veya büyükbaş hayvan almak için kullanılamaz.

Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar

Ülkemizde üç tane devlet bankası olduğu biliniyor. Bunlar; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk bankasıdır. Bu bankalardan Ziraat Bankası tarıma ve çiftçiye kredi imkânı sağlarken Vakıfbank memurlara Halk bankası ise esnaflara kredi imkânı sunmaktadır.

Hayvan Kredisi Çekmek için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Ziraat Bankası küçükbaş, büyükbaş, damızlık veya süt hayvancılığı için Ziraat Bankası şubelerine bütün üreticileri kredi çekmek için bekliyor. İnternet sitelerinde de bulunduğu gibi hayvancılık kredisi için gerekli olan belgeler; Tarımsal işletmesini tevsik edici belgeler, ÇKS Belgesi, krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler, bilanço esasına göre faaliyet gösteren işletmelerden son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu ve son olarak nüfus cüzdanı olması gerekir. Eğer hayvancılık kredisi almayı düşünür iseniz küçükbaş veya büyükbaş hayvancılık kredisi için Ziraat Bankası şubelerine başvurabilir veya internetten kredi başvurusu yapma imkânınız bulunmaktadır.

Besicilik

Büyükbaş hayvan almak isteyen birey ziraat ten kredi çekebilir. Asıl para büyükbaş süt hayvancılığında değil besiciliktedir.

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.