Tekrarlayan Kabuslar ve Başa Çıkma Yolları

Tekrarlayan Kabuslar ve Başa Çıkma Yolları

Güvenlik açığı, hem çocuklar hem de yetişkinler için korku ve kaygı deneyimi olabilir. Tekrarlanan kabuslar kişinin günlük yaşamını etkileyebilir. Sık tekrarlayan kuduz, çocuklarda yatağın ıslanmasına neden olabilecek psikolojik problemlere neden olabilir. Bu kabusları kontrol etmenin ve hayallerini daha iyi anlamanın bazı basit yollarını deneyebilirsiniz. Sakin olmak ve uyandıktan sonra rüyayı/kabusu nesnel olarak analiz edip sonuç almak, tekrarlayan olumsuz etkilerle baş etmek için atılması gereken ilk adım olmalı.

Tekrarlayan Kötü Rüyalar İçin Neler Yapılabilir?

Tekrarlayan kabusların en önemli özelliği, bu rüyaları gördüğünüz halde, bilinç altınızda bir kabustur ve içinde uyandıracaklarını bildiğiniz halde, içinde yarattığınız kaygı ve korku, zamanla hafiflemez siniz biraz sonra işi ezberledi iseniz, yanıltıcı olabilir, çünkü en canlı rüyanın ayrıntıları bile uyandıktan hemen sonra bulanıklaşmaya başlar. Kafanızın içine bir kalem kağıdı tutun böylece ayrıntıları unutmayın ve uyandığınızda en kısa sürede tüm ayrıntıları not edin. Gördüğünüz insanları, yerleri ve nesneleri Kabala’ya kağıt koymaya çalışın.

Tekrarlanan Kabuslar Genellikle Korku Ya Da Sıkıntıdan Mı Kaynaklanır?

Kişinin ve olayın ne olduğunu anlayabilmeniz için hayalinizin içeriğini nesnel bir bakış açısından analiz etmelisiniz. Korktuğunuzdan ya da endişelenmenin nedeni güncel olmak zorunda değildir, çocukluğunuzda yaşadığınız bir olayda bugün etkileyebilir. Hayal belgelerinizi elinize alın ve içindekileri sakin bir şekilde okuyun. Alınan notları farklı günlerde karşılaştırın ve hayallerinizde herhangi bir değişiklik olup olmadığını belirleyin.
Hayalinizi kağıt üzerinde görmek ve onu gerçek hayatta analiz etmek korkularınızı hafifletmeye yardımcı olacaktır.
Yatağa girmeden önce yaptığınız uyku kalitesi gördüğünüz rüyalarla yakından alakalıdır. Örneğin, yatmadan önce yenen ağır bir yemek bir kabus tetikleyicisi olabilir. Yatmadan 2 saat önce yemeği bırakın. TV izlemeyin, bilgisayar ekranına bakmayın. Sevdiğiniz bir kitabı okuyabilirsiniz (gerilim ve korku dahil değildir). Papatya çayı gibi dinlendirici bitki çayları deneyebilirsiniz. Yatakta olumlu bir tutumla girmeye çalışın.
Hayallerinizi paylaşmak korkutucu etkileri hafifletmeye yardımcı olur. Sabah uyandığınızda hayallerinizi aile üyelerinizden birine ayrıntılı olarak açıklayın ve rüyanın içeriği hakkındaki görüşlerini dinleyin. Belki de ikinci bir bakış açısı, kabusun sebebini daha net görmenize yardımcı olabilir. Bazı depresyon ilaçları veya kan basıncı ilaçları tekrarlayan vaskülitlere neden olabilir. Bu nedenle, herhangi bir nedenden ötürü düzenli ilaç kullanıyorsanız, yan etkiler hakkında doktorunuz tarafından bilgi sahibi edileceksiniz.

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.