Microsoft Teams Nedir? Nasıl Kullanılır?

2020 COVID-19 korona virüs salgını gibi son dünya olayları, işçilerin ofise girmeden iş arkadaşlarının yanı sıra araçlarına erişme ihtiyacını ortaya koyuyor. Büyük şirketler, virüsle ilişkili yayılmayı ve riskleri azaltmak için işçilerinden evde kalmalarını istedi.

Kasım 2016’da Microsoft, zaten güçlü olan Office 365 hizmet paketine yeni bir araç ekledi Microsoft Teams. Teams, küresel, uzak ve dağınık ekiplere birlikte çalışma ve ortak bir alan aracılığıyla bilgi paylaşma yeteneği sağlayan sohbet tabanlı bir iş birliği aracıdır. Belge iş birliği, bire bir sohbet, takım sohbeti ve daha fazlası gibi özelliklerden yararlanabilir. Microsoft Teams ayrıca Skype, SharePoint, Exchange ve Yammer gibi diğer birçok Office 365 hizmetiyle tam olarak entegre edilmiştir.

Bugünün Ekipleri için bir Platform Microsoft Teams

Günümüzün çeşitli iş gücü için oluşturuldu. Organizasyonel ekiplerin iletişim kurmak ve iş birliği yapmak için kullandıkları yöntemler yıllar içinde büyük değişiklikler geçirdi; geleneksel hiyerarşiler, daha düz organizasyon yapılarına yer bırakarak yok oluyor ve bu nedenle hızlı bilgi ve iletişim akışını daha da önemli hale getiriyor. Teams, çalışmayı tümleşik, görünür ve erişilebilir kılan açık, dijital bir ortam sağlar. Teams ile çevrenizdeki herkes her zaman bilgi sahibi olacak.

Yönetim – Uygulamaların güvenli olmasını ve çeşitli uyumluluk gereksinimlerini karşılamasını sağlamak için e-discover gibi özellikler eklenir.

Grafikler – Office 365 Suite içinde yaptığınız her şey, uygulamalarda içerik keşfi için bir sinyal olarak yakalanır.

Gruplar – Dahili veya harici kullanıcılardan oluşan gruplar oluşturabilir ve ardından aynı grupla işbirliği yapabilir ve Office 365 Suite’teki ürünlere erişebilirsiniz.

Planlama Yetenekleriyle Geliştirilmiş Toplantı Deneyimi

Sanal olarak buluşma yeteneği, günümüzde işletmeler için önemli ve uygun maliyetli bir özelliktir. Teams size planlanmış toplantılarınızın bir görünümünü, zamanlamayı, konuyu ve katılacak diğer kişilerin bir listesini verir.

Gelişmiş Güvenlik

Güvenlik, Microsoft Teams‘in rakiplerinden farklı olduğu ve içinizin rahat olduğu başka bir alandır. Office 365’in platform hizmetlerinden herhangi birini kullandığınızda her zaman en son güvenlik ve uyumluluk yetenekleri sağlanacaktır. Veriler aktarılırken ve kullanımda değilken şifrelenir. Ekipler ve diğer tüm Office 365 hizmetleri ISO 27001, HIPPA dahil olmak üzere uyumluluk standartlarını karşılar. SOC 2 ve AB Model Maddeleri. Teams ayrıca Microsoft’un şeffaf bir operasyonel modele sahip olduğu söylenen küresel veri merkezleri ağının bir parçasıdır. Teams hesabı Office 365 içinde sağlanır ve Yönetici konsolu aracılığıyla yönetilir. Microsoft Teams, yakında pazarda önemli bir oyuncu olacak güçlü bir iletişim ve işbirliği aracıdır.

Mükemmel bir ekip alanına sahip olmak, yaratıcı kararlar verebilmenin ve birbirleriyle iletişim kurabilmenin anahtarıdır. Paylaşılan çalışma alanı yazılımı, özellikle belirli bir ekip çok büyük bir şirkette bulunuyorsa, çok sayıda uzak çalışanı varsa veya önemli miktarda ekip üyesinden oluşuyorsa, bunu başarmayı çok daha kolay hale getirir.

Microsoft Teams özellikleri, diğer iş birliği yazılımlarından farklı olmasını sağlar:

Takımlar ve kanallar: Takımlar, takım arkadaşları arasındaki konuşma panoları olan kanallardan oluşur.

Kanallar ve ekipler içindeki görüşmeler: Tüm ekip üyeleri Genel kanalda farklı konuşmaları görüntüleyebilir ve bunlara ekleme yapabilir ve diğer üyeleri Slack’ten farklı olarak farklı konuşmalara davet etmek için bir @ işlevini kullanabilir.

Bir sohbet işlevi: Temel sohbet işlevi genellikle çoğu işbirliği uygulamasında bulunur ve ekipler, gruplar ve bireyler arasında yer alabilir.

SharePoint’te belge saklama: Microsoft Teams kullanan her ekibin, SharePoint Online’da varsayılan bir belge kitaplığı klasörü içeren bir sitesi olacaktır. Tüm görüşmelerde paylaşılan tüm dosyalar otomatik olarak bu klasöre kaydedilir. Hassas bilgiler için izinler ve güvenlik seçenekleri de özelleştirilebilir.

Çevrimiçi görüntülü arama ve ekran paylaşımı: İşletmedeki çalışanlarla veya işletme dışındaki müşterilerle kesintisiz ve hızlı görüntülü görüşmeler yapılabilir. Teknik yardım ve çok kullanıcılı gerçek zamanlı işbirliği için basit ve hızlı masaüstü paylaşımını da mevcuttur.

Çevrimiçi toplantılar: Bu özellik, 10.000 kullanıcıya kadar ev sahipliği yapabilen çevrimiçi toplantı işleviyle iletişimleri, şirket genelindeki toplantıları ve hatta eğitimleri geliştirmeye yardımcı olabilir. Çevrimiçi toplantılar, bir işletmenin dışındaki veya içindeki herkesi içerebilir. Bu özellik ayrıca bir planlama yardımı, not alma uygulaması, dosya yükleme ve toplantı içi sohbet mesajlaşmasını da içerir.

Sesli konferans: Bu, birçok ortak çalışma platformunda bulamayacak bir özelliktir. Sesli konferans ile herkes telefonla çevrimiçi bir toplantıya katılabilir. Yüzlerce şehri kapsayan bir arama numarasıyla, hareket halindeki kullanıcılar bile internete gerek kalmadan katılabilir. Bunun ek lisans gerektirdiğini unutmamak gerekir.

Basitçe söylemek gerekirse, Microsoft Teams; kavram olarak çok daha fazla zil ve ıslık içeren popüler işbirliği yazılımı Slack’e benzer. Ayrıca Microsoft Teams, Microsoft365 ve Office365’e ücretsiz olarak dahildir.

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.