Burçlar Nasıl Belirlenir?

Güneş İşaretleri

Astroloji alanında, her şey Zodyak tarafından belirlenir. Zodyak, güneş denilen büyük bir
çemberden oluşur. Güneş altında 12 ev içeren bir grup vardır. Her ev 30 dereceye bölünmüştür ve her eve bir güneş işareti atfedilmiştir. Bir güneş işareti doğum tarihine göre belirlenir. Bir burcun hemen hemen her işaretinin yanında, hangi doğum gününün hangi güneş işaretinin geçerli olacağını belirten bir doğum günleri listesi bulunmaktadır. Toplamda 12 güneş işareti vardır; üç ateş grubu, üç toprak grubu, üç hava grubu ve üç su grubu.

Gezegenler Zodyak Evlerinde

Her burç ve gezegen belirli özelliklere sahiptir. Mesela Neptün karanlık ve huysuz, Venüs ise aşkla alakalıdır. Boğa burcu sabırsız, Terazi burcu kararsızdır. Her gezegen, bu mizaç değişikliklerine bağlı olarak her işaretle farklı bir şekilde etkileşime girer. Örneğin, savaşan Mars gezegenleri kendilerini Balık burcunun evinde bulursa, Balık burçları bu süreçte kendilerini çok daha gergin hissedebilirler. Mücadele gezegeni Mars yöneticisi olduğu Koç burucunun evine giderse, Koç burcuna güç verir. Yeni bir kariyer arama veya yorucu bir ilişkiyi bırakmak için uygun zamandır. Güneş burcunu bir şekilde etkileyen her gezegen burcun tamamını etkilemekten sorumludur. Bu eve yaklaşan herhangi bir gezegenin, evin içinde hareket eden başka bir gezegenin veya Zodyak’ın karşı tarafında bulunan gezegenlerin tümü Güneş burcunu etkiler.
Burçlarla ilgili en büyük sorun burçta yalnızca Güneş işaretlerinin incelenmesidir. Gerçek şu ki, her insanın kişiliğine atfedilen birkaç gezegenin yanı sıra birkaç grafik noktası da vardır. Bunların hepsi doğum tarihleri ve doğum yeri ile belirlenir. Yükselen işaret o kadar spesifiktir ki doğumun ve konumun kesin dakikasını kullanarak hesaplanır.

Bir Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.